Hur många följare måste man ha för att tjäna pengar på instagram

by baggu

Hur många följare måste man ha för att tjäna pengar på Instagram?

Dagens samtalsämne handlar om Instagram, en plattform som förvandlats från en enkel bildapp till en dynamisk marknadsföringsverktyg. Så, hur många följare bör man ha på Instagram för att tjäna pengar? Svaret är faktiskt ganska komplicerat, eftersom det beror på dina följares kvalitet, ditt engagemang och din nisch.

Så här fungerar det

Samarbetspartners och marknadsförare vill se att du har en stark, engagerad följarskara innan de investerar pengar i dig. Med andra ord, du behöver inte nödvändigtvis tiotusentals följare för att börja tjäna pengar.

Även om du bara har ett par tusen följare, men ditt engagemang är högt, kan du tjäna pengar genom sponsrade inlägg och produktomdömen. Din inriktning på en specifik nisch kan också öka ditt värde, eftersom sponsorer är mer benägna att samarbeta med influencers som har en tydlig målgrupp.

Följare Genomsnittlig Inkomst per inlägg Nisch
1,000 – 5,000 500 – 2,500 kr Allmän
5,000 – 20,000 2,500 – 5,000 kr Moder, Skönhet
20,000 – 100,000 5,000 – 35,000 kr Fitness, Livsstil
100,000+ 10,000 kr och uppåt Resor, Mat, Fitness

Sammanfattning

Att tjäna pengar på Instagram handlar mer om engagemang och nisch än antal följare. Om du kan tillhandahålla värdefullt innehåll som dina följare älskar, kommer ditt värde för marknadsförare att öka. För att locka följare, bör du kombinera passion med en strategi som gör ditt Instagram konto till en lönsam verksamhet. Genom att

Relaterade inlägg