MAN2

Vem är William Ringström?

by baggu

William Ringström slog igenom redan som tolvåring när han spelade rollen som Sune i filmen Sune i Grekland – All inclusive. Han gör en fantastiskt rolig och lite småknasig rollfigur baserad på böckerna om Sune av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Böckerna är älskade av både barn och vuxna och det har också filmerna blivit.

Korta fakta om William Ringström:

Fullständigt namnCarl William Ivar Ringström
ÅlderFödd 29 september 2000
Känd förRollen Sune i Sune Filmerna
Bor I Täby i Stockholm

William Ringström ålder – Hur gammal är William Ringström egentligen?

William Ringström är född 29 september 2000 vilket gör det lätt att räkna ut hans ålder. Varför man ändå kan ställa frågan är väl för de spekulationer som har varit kring om han har stoppat sin puberteten med något stopphormon. Anledningen till att han skulle kunna tänkas göra det är väl för att fortsätta göra roller som ung pojke. Det är dock ett väldigt stort ingrepp på en ung kropp och det finns inget som säger att han skulle ha gjort det. 

William Ringström – Vad gör han idag?

Idag är William Ringström en stilig ung man som har otroligt många följare på instagram. 

Trots att han inte är särskilt aktiv där, endast 12 inlägg, har han 15,8 tusen följare. Han följer själv endast 460 konton, vilket i och för sig är en ganska hög siffra om du verkligen ska ta del av alla konton som du följer. 

2018 var enligt hans instagramkonto ett aktivt år. Då var han både i Trysil och Tanzania. 2019 finns det bilder från skärgården när han var 19 år gammal. 2016 och 2017 var han 16 respektive 17 år gammal och från de åren saknas det bilder. Antagligen hade han inte startat sitt konto på instagram ännu då. 

William Ringström på Nyhetsmorgon 

2014 var William Ringström och Morgan Alling, som spelar Sunes pappa, med i Nyhetsmorgon på TV4. Där visades det klipp ur filmen Sune i fjällen och William Ringström berättar om filminspelningen och alla konstiga grejer som händer. 

Sunes pappa är så snål säger William medan Morgan Alling hävdar att han bara är ekonomisk. De pratar om alla roliga scener och att filmen inte är en barnfilm, det är en familjefilm. 

Det är underhållande att lyssna på Morgans beskrivning av pappan som inte kan erkänna att han kan ha fel. Själv ser han sig som trevlig, läcker och lite småsexig. Sune skäms dock inte för sin pappa. Han är ju själv lite småkonstig och passar bra in i familjen på det viset. 

William Ringström och filmerna
  • 2012 Sune i Grekland – All inclusive
  • 2013 Sune på bilsemester
  • 2014 Sune i fjällen

Det började alltså redan 2012 med Sune i Grekland. William var då endast 12 år gammal när han spelade in den. Filmen blev väldigt populär och redan året därpå kom filmen Sune på bilsemester. Den gemensamma nämnaren i filmerna är den knasiga familjen som ger sig ut på äventyr och alltid råkar ut för saker.

Sune i fjällen blev den tredje och den sista av Sune Filmerna med William Ringström i huvudrollen. Det finns många flera böcker om Sune och man har också gjort flera filmer, men med andra skådespelare. 

William Ringström och sociala media

På Facebook kan man hitta en artikel i Expressen där William Ringström berättar att han tyckte att det var viktigt att knyta ihop säcken i och med att göra en tredje film. Däremot så kände han själv att det blev den sista filmen. Han är helt enkelt för gammal för att spela Sune längre. 

Det är också en risk att spela samma karaktär länge och särskilt en barnroll. Detta kan jämföras med alla Astrid Lindgrens karaktärer i de kända barnfilmerna Karlsson på taket, Barnen i Bullerbyn eller Pippi Långstrump. De barnskådespelarna har alla haft lätt att fastna i sina roller och förknippas med dem länge.

William Ringström och framtiden

2015 gör William Ringström den svenska rösten till karaktären Frej i Där trädgården slutar. Det är en tecknad film där Frej är en av de två halvbröderna Björn och Frej som går vilse i en magisk skog som heter det Okända. Där träffar de en gammal skogshuggare som varnar dem för ett odjur. I filmen finns även en groda och en talande fågel som Frej har räddat ur en törnbuske.

I rollen som dubbare har ålder mindre betydelse och kanske har William Ringström hittat sin framtid här. 

Relaterade inlägg