Du tänker svänga höger och när du tittar i backspegeln ser du att en bil närmar sig är det lämpligt

by baggu

När du tänker svänga höger

Strax när du sitter där i bilen, redo att sätta blinkern att svänga höger, är det ett mycket viktigt steg – du behöver kontrollera backspegeln. Du vet aldrig vad som kan närma sig bakifrån, eller hur? Givetvis, det kan vara en bil, en cykel, en motorcykel, eller till och med en fotgängare, men oavsett vem, du vill definitivt ha full koll och försäkra dig om att du inte riskerar någons liv med ditt beslut att svänga höger.

En bil närmar sig

Men låt oss säga att du har satt på blinkern, du har tittat i backspegeln, och du ser att en bil närmar sig. Vad gör du nu? Är det lämpligt att svänga höger just nu?

  • Om det är tillräckligt utrymme och tid för att du ska slutföra svängen säkert: Sväng!
  • Om bilen bakom dig är för nära, eller om du tvivlar om du har tillräckligt med tid att göra svängen: Vänta. Det är alltid bättre att vara säker än ledsen.
Scenario Åtgärd Resultat
En bil närmar sig snabbt Vänta på att den passerar Krocka Undviks
Fri bana Fortfatta svänga Säker sväng
Svårt att bedöma Vänta Säkerhet Först!
Moturs trafik Fortfatta svänga Ingen förändring

Sammanfattning

Att köra innebär ständig uppmärksamhet och taktiska beslut. Om du tänker svänga höger och när du tittar i backspegeln ser du att en bil närmar sig är det lämpligt att utvärdera situationen. Ha aldrig bråttom, det är din och alla andras säkerhet som står på spel. Spendera den extra sekunden tvekande i backspegeln – det kan rädda liv.

Relaterade inlägg