Du har nekats rättighet att använda den här mappen

by baggu

Att förstå varför du har nekats rättighet att använda den här mappen

Att få ett meddelande att säga ”du har nekats rättighet att använda den här mappen” kan vara frustrerande, eller hur? Men oroa dig inte! Det finns en anledning till vad som händer. Innan vi gräver djupare, låt oss kolla på en snabb översikt.

Anledning Problemet Lösning
Fel behörigheter Du har inte de nödvändiga rättigheterna att komma åt mappen Ändra behörigheterna genom filens info-fönster
Felaktigt lösenord Lösenordet till filen är fel Återställ lösenordet eller använd rätt lösenord
Skadad fil Filen eller mappen är skadad Släng filen och ladda ner en ny version
Virus Ett virus blockerar åtkomsten Undersök din dator med ett anti-virus program

Ändra filtillåten för att lösa problemet

Så, vi vet nu varför vi har nekats tillgång, men vad gör vi åt det? Det första du borde försöka är att ändra filtillåten. Du kan göra detta genom att högerklicka på filen och välja ”egenskaper”. Härifrån kan du ändra vem som har tillåtelse att använda filen. Om du inte kan ändra det själv, kontaktar du administratören om hjälp.

Använd en anti-virus program

Om du fortfarande har problem kan det vara ett tecken på ett virus. Att köra ett anti-virus program skulle kunna upptäcka problemet och tillåta dig att lösa det.

Använd systemåterställning

Om du fortfarande har problem efter att du har försökt allt annat kan du använda systemåterställning för att gå tillbaka till en tidpunkt då allt fungerade som det borde. Det här är en sista utväg, men kan hjälpa om inget annat fungerar.

Och voila! Du borde nu kunna använda mappen utan att nekas tillgång. Tack så mycket för att ha tagit dig tiden att läsa detta och jag hoppas att det har hjälpt dig med ditt problem

Relaterade inlägg