Hur många ml får man ta med på flyg

by baggu

Hur många ml får man ta med på flyg?

Ett vanligt problem som resenärer ofta möter är att inte veta hur många ml man får ta med på flyg. Det kan bli ganska förvirrande, eller hur? Men oroa dig inte, svaret är ganska enkelt. Enligt internationella flygplats säkerhetsbestämmelser får du ta med behållare som rymmer upp till 100 ml av en vätska i ditt handbagage. Men det finns en liten vridning här, vill du gissa vad den är?

Särskilda flygplatsbestämmelser för vätskor

Sammanlagt får du bara ta med dig en liter av vätskor. Det innebär att om du har tio behållare, får var och en inte överstiga 100 ml (10 x 100 ml = 1 liter). Förvånad? Ja, många av oss missar denna lilla detalj. Nu tänker du förmodligen, ”upp till en liter, det är ganska mycket!” men hur mycket är det egentligen?

Behållare

Milliliter (ml)

Liter

1 100 0.1
2 200 0.2
5 500 0.5
10 1000 1.0

Undantag till reglerna

Men låt oss inte glömma undantagen. Ett sådant undantag är mediciner och specialkost; dessa står utanför 100 ml-regeln. Men, ärligt talat, vem vill vara fast med en massa flaskor och burkar i sitt handbagage?

  • Medicin – Ingen begränsning, men du måste kunna legitimera medicinen
  • Specialkost – Ingen begränsning, men det måste vara nödvändigt att ha under flygningen

Säg nu, ”Hej då!” till den där förbryllande frågan, ”Hur många ml får man ta med på flyg?” och börja packa för din nästa stora resa! Lycka till!

Relaterade inlägg