LUXURY

Benjamin Westling och drömhuset

by baggu

På en tomt med egen brygga i Täby utanför Stockholm tornar ett hus som andas lyx, flärd och klass. Villa Westling är ett av Benjamin Westlings, arkitekt och grundare av Live it, senaste och mest exklusiva projekt. Den lyxiga kubformationen i marmor, glas och stål för tankarna till Hollywood eller Rivieran. 150 miljoner kronor var utgångspriset för den här lyxkåken när Westling hade det ute till försäljning. 

Kort om Villa Westling

Adress?Drakskeppsvägen 19, Täby/Viggbyholm
Storlek?904 kvm fördelat på 18 rum, varav 6 till 7 sovrum och kök
Byggår?2021
Utropspris?150 miljoner kronor

Sveriges lyxigaste hus

Benjamin Westling sparade inte på krutet när han ritade drömboendet för honom och hustrun Patricia Ramos Hernandez. Komplett med helikopterplatta, ett gym med alla tänkbara redskap, garage med plats för upp mot fem bilar, en infinitypool och högmodern teknologi, vilket skapar en hotellkänsla utan dess like.

Kort efter att byggnaden stod klar annonserades den ut till försäljning till det modesta priset av 150 miljoner. Då ingår dock specialdesignade möbler i alla rum samt en komplett och exklusiv vinsamling. Anledningen till att huset säljs är enligt paret att de i framtiden planerar att spendera mer tid i Madrid, dit de pendlar regelbundet. Benjamin Westling är hälften svensk och hälften spanjor. Hustrun Patricia kommer från Ibiza.

Hus av en fantastisk arkitekt

Villa Westlings kubiska former av stora partier glas, marmor, sten och betong visar på en design i absolut högklass. Materialvalet är ingen slump, Benjamin Westling har gjort det till sitt jobb att skapa exklusiva upplevelser och vackra miljöer. 

I den här fastigheten lämnas inget åt slumpen, materialet är av högsta kvalitet och importerat från världens alla hörn. Kubiskt formspråk och stora glaspartier ger känslan av att man befinner sig i Malibu. Känslan blir inte mindre av att fastigheten som sagt har en infinitypool och egen helikopterplatta.

Huset är inte till salu längre

På Hemnet går det att läsa att villan på Drakskeppsvägen 19 inte längre är till salu. Det går dock inte att hitta något slutpris, vilket tyder på att villan tagits bort utan att säljas. Benjamin Westling är också fortfarande skriven på adressen.

Vad man däremot kan se är att fastigheten såldes för drygt 22 miljoner kronor i maj 2020, då med ett hus med fyra rum på tomten. Detta torde alltså ha varit innan drömvillan uppfördes.

Benjamin Westling – net worth

Benjamin Westling är inte längre verksam i Live it. Han är idag engagerad i sex andra bolag, varav han är helägare till Westspace AB som han driver tillsammans med hustrun. Det är ett företag som handlar med aktier och som 2021 omsatte 2,3 Mkr.

Företag som Benjamin Westling är engagerad i:

  • Westspace AB
  • Fast Fine Holding AB
  • Fast Fine Restaurant Group AB
  • 1889 no1 AB
  • 1889 Sweden AB
  • V Skomakargatan AB

Det är svårt att veta vad Westling har för nettoförmögenhet idag. Hur stort behov hade han av de 150 miljoner kronor som villan skulle säljas för? Den frågan får tyvärr inget svar här.

Relaterade inlägg