TYLOSAND1

Tylösand hotell, anrikt badhotell vid Halmstads strand

by baggu

Hotel Tylösand har nog de flesta någon gång hört talas om. Hotellet som är beläget vid en av Sveriges mäktigaste och mest kända stränder, lockar årligen många gäster. Framförallt är det sommarmånaderna med sol och bad som drar, men även besök på Hotel Tylösand spa eller konferens under den mörkare årstiden har fått ett uppsving de senaste åren. Vad är det som gör Tylösand Hotell så populärt år efter år?

Snabba fakta om Hotel Tylösand och Spa

Vad?Populärt strandhotell
Var?Beläget vid stranden, väster om Halmstad
Varför?För att komma nära havet, kanske även för ett dopp i det blå
När?Hela året, även om sommarmånaderna är mest populära

Tylösands Hotell, frukost och lunch som ger mersmak

Väljer du att vistas en eller ett par dagar på Tylösand Hotel, så utgör säkerligen maten en av höjdpunkterna. Här bjuds du ett brett utbud av mat från frukosten till kvällens sista drink. Hotellets lyxiga frukost serveras i restaurang Tylöhus, och här väntar kocken på att få tillaga din omelett precis så som du önskar ha den. Givetvis får du alldeles nypressad juice och nybakat bröd också.

Även till lunchen passar ett besök på restaurang Tylöhus alldeles utmärkt. Kockarna står redo och serverar dagens lunch varje dag mellan 12 och 13:30. Njut din lunch i en marin miljö, med Kattegatt och Tylösands strand som en majestätisk bakgrund. Oavsett årstid, utlovas ett besök som ger dig det bästa av vad Västkusten kan erbjuda just då.

Efter lunch tar du med fördel en promenad längs stranden om vädret tillåter, och insuper den fuktiga, salta havsluften som gjort Västkusten så berömd. 

Middag med alternativ på Hotel Tylösand i Halmstad

När solen börjar sjunka och det är dags för middag, då öppnar sig ett flertal möjligheter på hotel Tylösand. Du har möjlighet att äta en elegant och sofistikerad supé på Tylöhus. Varje kväll förnyas menyn, och du har dagligen två förrätter, tre huvudrätter och två desserter att välja mellan.

Utöver supén erbjuder Tylöhus även en à la carte meny där du fritt kan välja och kombinera mellan förrätter, mellanrätter, huvudrätter och desserter.

Om du i stället känner för en kväll i spanska förtecken, ja vad passar då bättre än att besöka Titus Tapas? Titus är nytänk, crossover och smaksensationer i en härlig blandning. Räkna med högt tryck när köket skapar sina fantastiska smakupplevelser. Medan du njuter av din måltid kan du se mer om hur Hotel Tylösand går ekonomiskt genom att söka på dem via alla bolag.se

Hotel Tylösand på Tylöhusvägen i Halmstad, samt en viss Leif

Om du varken känner för Tapas, à la carte eller supé, ja då kanske du istället känner för grillat eller pizza hos Leif. Leif är en köttrestaurang, vars tanke är att servera kött av yppersta klass. Man både mörar och styckar köttet själv, allt för att säkerställa att hela kedjan av förberedelser blir så optimala som möjligt.

Hos Leif kan du även njuta av ångande, nygräddade pizzor med fantastiska råvaror och fyllningar. Vad sägs som en pizza med bresaola, örtmajonnäs och marinerad kronärtskocka?

Eller vill du hellre ha en med arton månaders serrano gran reserva?

Vem är då Leif? Det är här legenden Per Gessle kommer in. Leif är Gessles skapelse, och beskrivs som ett tonårigt alter ego som skrev meddelanden till Gessles bandkompis MP.  

Hur är spaet på Tylösand spa hotell?

Hotellet kallas Tylösand spa hotel av en anledning. Man har ett spa, och ett bra sådant. Här kan du bland annat träna i det välutrustade gymmet, själv eller med PT. Besöker du spaet en söndagskväll eller en kväll i veckan, ja då kan du hänga med på kvällsspa med pizza. Som ett spa av klass erbjuds också både dagspa och en rad behandlingar för den som så önskar.

Får man ta hunden med sig in i himlen? Det kan vi inte svara på, men på Tylösand hotell är hund och även dess ägare välkomna, och lite himmelskt är det nog. Vilken hund drömmer inte om att tillbringa dagarna med husse och matte, kanske genom att gå långa promenader längs stranden, med avbrott för vila och god mat?

Så ta dig i kragen och boka rum på Halmstads motsvarighet till Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, Tylösand Spa Hotel, redan idag. Om det är fullbokat finns det flera andra hotell nära Tylösand och Halmstad

Bästa med Hotel Tylösand

  • Läget vid den mäktiga stranden
  • Möjligheterna till variation på maten
  • Att ta med hunden
  • Kvällsspa med pizza

Relaterade inlägg