SYLVANIAN1

Sylvanian families mysiga kaniner som inbjuder till lek

by baggu

Sylvanian djuren har funnits i många år, det finns föräldrar till barn idag som nostalgiskt minns dem. De är små söta figurer med mjuk len päls som man knappt kan sluta klappa. Figurerna har fått en revival och blivit populära bland barn idag. 

Snabbfakta om familjerna i Sylvanian families: 

Familjen EvergreenFamiljen med grå björnar där pappan är doktor
Familjen BabblebrookFamilj med grå kaniner som har affären
Familjen ThislethornMusfamiljen som ger ut den lokala tidningen
Familjen ChestnutFamiljen tvättbjörn som är brevbärare
Familjen WildwoodFamilj med bruna kaniner som odlar morötter
Familjen SlydaleRävfamiljen som ofta ställer till med problem
Familjen TimbertopBrunbjörnsfamiljen som ordnar all honung
Familjen WatersBäverfamiljen som tar hand om dammen

Sylvanian families mysiga figurer

Sylvanian djuren kanske inte förknippas med gosedjur. Många är de barn som ändå haft dem i sängen när de ska sova för att de är så mjuka att gosa med. Om man börjar leta på nätet efter dessa urgulliga små figurer så inser man ganska snabbt hur stora de är. Det är många träffar på engelska och franska sidor om man söker på ”Acheter Sylvanian Families”.

Kanske blir man inte förvånad när man tänker efter. I Sverige finns Astrid Lindgren som hela Sveriges sagotant. Den engelska motsvarigheten är Beatrix Potter. Beatrix skrev sina sagor om bland annat Pelle Kanin. Sylvanian figuerna skulle vara som tagna ur en Beatrix Potter saga. Nu finns kanske inte ”the monkey family” med i Pelle Kanin.

Kaniner, björnar och igelkottar återfinns i Sylvanian families

Hade Beatrix Potter skrivit sagorna idag kanske hon hade inkluderat apor i sagorna. I dag är många sagor och berättelser inkluderande för att alla ska få vara med. Beatrix skrev även sagan om Fru Tusentagg, en saga om en igelkott som många barn älskat. I Sylvanian familjen återfinns det också en igelkott.

Funderar man på i vilken affär man hittar dessa ljuvliga leksaker så finns de både på Lekia och i Ullared för att nämna några platser. Visst är det en mysig present att ge bort? Se barnet skala av presentpappret utanpå och lysa upp med glädje när hen ser innehållet i paketet.

Att bygga upp olika miljöer till Sylvanian djuren är det många barn som uppskattar. Det blir lite som ett dockhus när man tänker efter. Man kan köpa hus och möbler till huset. Det går att möblera ett vardagsrum med de små härliga tillbehören. Den som vill att kaninerna ska ha lite vardagsrealism kan exempelvis köpa en mottagning för tandläkare.

Bearbeta eventuellt obehag för tandläkare genom leken

Det kan dessutom vara bra ur ett terapeutiskt sammanhang. Har man barn som tycker det är läskigt att gå till tandläkaren bearbetar de mycket genom leken istället. På det sättet är barn fantastiska och vi vuxna borde ta efter när vi har rädslor vi borde bearbeta.

Fynda figurerna i Ullared och andra affärer

Letar man efter the sylvanian family på nätet så finns det ju en möjlighet att man hittar de vackra figurerna på rea. Har man tur så är även tillbehören på rea så då kanske man kan fynda en bil till dem.

För den som har barn som verkligen gillar sina Sylvaniandjur så finns det även filmer med dem. Söker man på Skogsfamiljerna på nätet kan man hitta filmerna. Avsnitt från Skogsfamiljerna:

 • Grace Under Pressure / Cooking Up Trouble
 • Dam Busters / School Daze
 • Double Trouble / Outfoxing the Foxes
 • Know It All / Beauty and The Beast
 • The Bear Facts / Fraidy Cats
 • Daddy’s Little Girl / Fool’s Gold
 • The Wheel Thing / Muddy Waters
 • There’s No Place Like Home / Tough Enough
 • Hip to Be Bear / Feud for Thought
 • Stand by Your Dad / My Brother’s Keeper
 • Really Amelia / Boy’s Intuition
 • Here Come the Brides / Hoppily Ever After
 • Founders Keepers / Little Ms. Woodkeeper

Faktum är att Sylvanians skapades i ett filmsamarbete mellan Frankrike och Japan 1987. Därefter såldes de antropomorfa figurerna över hela världen. En antropomorfisk figur innebär att ett djur, en figur eller ett väsen som inte är mänsklig har mänskliga egenskaper. 

Året efter, 1988, kom en uppföljare till den första serien. Där introducerades ytterligare tre familjer. Det var familjerna Treefellows, McBurrows och Oakwoods. Trefellows är en vacker ugglefamilj och McBurrows är ljuvliga mullvadar. Familjen Oakwoods består av fyra fina röda ekorrar. Efter 1988 har det utkommit en eller flera nya familjer per år inom Sylvanian families. Så det finns goda chanser att man kan hitta sitt favoritdjur i Sylvanianform.

Relaterade inlägg