Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

by baggu

Den skandalösa, festälskande och kedjerökande systern till drottning Elisabeth, Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon. Prinsessan Margaret född 21 augusti 1930 i London är känd för många saker, alla inte lika bra.

Född i kungahuset

Förändringen i Margarets liv kom 1936 då hennes far Gerog VI plötsligt blev kung efter att hans bror, kung Edward VIII, abdikerade för att kunna gifta sig med sin stora kärlek. Hennes syster Elizabeth blev plötsligt tronföljare medan Margaret var mindre viktig. Med åren blev hon knuffad längre och längre neråt i tronföljden.

Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

Till skillnad från sin syster Elizabeth som var duktig och tog sin plikt på allvar, gick Margaret sin egen väg och skapade rubriker på grund av sitt festande. Eftersom hon inte hade en lika tydlig uppgift som hennes syster, som var blivande drottning, fyllde hon dagarna med att festa och kedjeröka. På grund av rökandet och festande hade hon i slutet av livet stora problem med hälsan.

Kärleken

Margaret blev störtförälskad i kapten Peter Townsed. Men eftersom han var frånskild och betydligt äldre, godkändes han varken av kungahuset eller länderna i Brittiska samväldet. Hon gifte sig istället 1960 med fotografen Antony Armstrong-Jones. Med honom fick hon två barn. Tyvärr var det inte den kärlek hon hade hoppats på och paret skilde sig 1976.

Relaterade inlägg