GRAN

Gran Turismo 7 – all information du behöver om det kända tv-spelet

by baggu

Gran Turismo 7 är ett simracing-videospel från 2022. Det är utvecklat av Polyphony Digital och publicerat av Sony Interactive Entertainment. Spelet är den åttonde delen av Gran Turismo-serien. Spelet lanserades den 4 mars 2022 och finns för både PS4 och PS5, inte pc. 

Korta fakta om Gran Turismo 7:

Fullständigt namnGran Turismo 7
Lanserades År 2022
Utvecklat avPolyphony Digital
Publicerat avSony Interactive Entertainment

Gran Turismo historia

Gran Turismo Sport är ett racingspel som är utvecklat av Polyphony Digital och publicerat av Sony Interactive Entertainment för deras PS4-konsol. Kazunori Yamauchi är producent och designer bakom den populära serien. Här är alla spel i serien: 

 • Gran Turismo (släpptes 1997/1998) 
 • Gran Turismo 2 (1999/2000)
 • Gran Turismo 3: A-Spec (släpptes 2001)
 • Gran Turismo 4 Prologue (släpptes 2003/2004)
 • Gran Turismo 4 (2005)
 • Gran Turismo HD (släpptes 2006)
 • Gran Turismo 5 Prologue (släpptes 2007/2008)
 • Gran Turismo (PSP) (släpptes 2009) 
 • Gran Turismo 5 (släpptes 2010)
 • Gran Turismo 6 (släpptes 2013)
 • Gran Turismo Sport (släpptes i oktober 2017)
 • Gran Turismo 7 (släpptes i mars 2022) 

Officiellt om Gran Turismo 7

På Wikipedia kan man få reda på följande om Gran Turismo 7:

 • Gran Turismo 7 lanserades, det vill säga hade release date, den 4 mars 2022
 • När den lanserades gjordes den för både Playstation 4 och Playstation 5, vilket gör det till den första delen i serien som kan spelas på två olika konsoler. 
 • Ursprungligen skulle spelet ha lanserats redan 2021 men lanseringsdatumet tvingades flyttas fram på grund av coronapandemin. 
 • Det finns ett soundtrackalbum till spelet som heter Find Your Line: Official music from Gran Turismo 7. 

Gran Turismo 7 PS4

Gran Turismo 7 går att spela på PS4. Spelet ska samla det bästa från en riktig bilsimulator och innehåller gamla favoriter som Driving School, Arcade och GT Campaign. Det kända och nästan legendariska spelläget GT Simulation Mode är dessutom tillbaka till mångas förtjusning. Det innebär att du kan köpa, trimma, köra och sälja dig igenom en solokampanj för att låsa upp nya bilar och utmaningar. Du kan alltid söka på “gran turismo 7 ps4 trailer” för att få en försmak på spelet. 

Gran Turismo 7 återförsäljare

Gran Turismo 7 går att hitta hos en rad återförsäljare av populära spel. Bland annat kan du hitta spelet på Elgiganten, Webhallen, Media Markt, Cdon, Amazon, Cyberphoto och Niotek Games. Den finns även att köpa på Gamestop. 

Gran Turismo 7 car list 

Från första början har man över 420 bilar i Brand Central och Used Car Dealership. Producenterna bakom spelet har varit noga med att återskapa utseendet hos klassiska bilar och moderna bilar. Varje bil känns unik att köra på de över 90 olika banorna med dynamiskt väder, och här kan man även återuppleva klassiska banor från GT:s historia. 

Gran Turismo 7 recensioner

En hel del googlar på “gran turismo 7 review” och “gran turismo 7 metacritic” för att få reda på vad recensenter säger om spelet. Överlag har spelet fått bra respektive mellanbra recensioner. Det är till exempel många som tycker att spelet är väldigt snyggt men har lite udda val av musik. Vissa recensenter säger att spelet är en modern klassiker, att det bygger på körglädje och att det passar alla, från nybörjare till proffs. 

Gran Turismo 7 uppdateringar

Då och då kommer uppdateringar på spel och det är många som söker på “Gran Turismo 7 update” för att få reda på de senaste uppdateringarna. Det är även många som undrar om Gran Turismo pc och “pc crack” för att få reda på om spelet ska komma till pc eller om det finns något sätt att komma runt det, men officiellt sett gör det inte det. 

Gran Turismo drifting

Om du vill lära dig drifting i Gran Turismo 7 finns det flera olika guider på nätet som lär dig exakt hur du gör, steg för steg. Det är även många som hoppas på att Gran Turismo 7 ska ha open world, men det har de dessvärre inte. 

Relaterade inlägg