Early bird kommer med paket tidigt på morgonen

by baggu

Vad är Early bird? Det är ett leveransföretag som specialiserat sig på tidiga leveranser direkt hem till brevlådan. Genom att använda sig av tidningsbud kan de leverera paket innan kunderna ens vaknat. De utlovar leverans i hela landet mellan klockan 01 och 07, såväl vardagar som helgdagar.

Snabbfakta om Early bird

Vad?Leveransföretag
När?Tidigt på morgonen
Var? I hela landet, såväl i stan som på landet
Hur?Med tidningsbudet

Näthandel kräver att någon levererar paket

Under pandemin ökade näthandeln drastiskt från redan höga siffror, och det började ploppa upp fler och fler alternativ för hur kunden kunde få varan levererad.

Näthandeln är inte riktigt lika hög nu (andra halvan av 2022) som vid samma period förra året. Det beror delvis på att folk vågar sig ut i affärerna igen efter pandemin, men också på grund av att det nu råder inflation med skenande priser. Faktum kvarstår: 70 procent av konsumenterna e-handlar, enligt Svensk Handel.

Konsumenterna förväntar sig snabb, billig och bekväm leverans av det som klickas hem. Ofta får den som handlar något på nätet upp en lista med alternativ för sin leverans. Leveransbolagen konkurrerar med varandra och profilerar sig olika. Du kanske föredrar kontaktfri leverans till din brevlåda eller hem till dörren? Då kan Early bird definitivt vara något för dig!

Early birds – leverans tidigt på morgonen

Early bird är ett populärt fraktalternativ som levererar paket över hela Sverige, vare sig du bor på landet eller i Göteborg eller någon annan stad. Deras unika idé är att skicka paketen med tidningsbuden. Eftersom tidningsbuden redan kör ut morgontidningen till Sveriges brevlådor tidigt på morgonen, innebär det att paketen levereras tidigt på morgonen.

Early bird utlovar leverans till din brevlåda eller dörr mellan klockan 01 och 07 på morgonen. Du kan vakna när det passar dig och bara hämta in ditt paket. Tidningsbuden ska ändå leverera tidningar i ditt område, därför är det här ett både smidigt och hållbart sätt att få ditt paket levererat, menar Early bird.

Så gör Early birds om paketet inte får plats i brevlådan

Early bird levererar paket till brevlådan. Men de paket som inte får plats i brevlåda eller brevinkast hänger tidningsbudet på dörren om du bor i lägenhet eller på brevlådan om du bor i hus. Det innebär att du aldrig behöver ta dig till ett uthämtningsställe för att få ditt paket, du kommer alltid få det till din bostad.

Om paketet ändå av någon anledning inte kan lämnas i anslutning till bostaden lämnas det hos närmaste ombud för upphämtning och du får en avisering (från MGG Express eller annat logistiskföretag).

Early birds levererar paket till hela Sverige

Early bird uppger att de når 100 % av Sveriges hushåll. De levererar såväl i städer som på landsbygd. De har också möjlighet att leverera paket såväl på vardagar som på helger, eftersom tidningsbuden som kör ut paketen delar ut tidningar de flesta dagar på året.

Kontaktfri leverans

Early bird levererar ditt paket tidigt på morgonen. Men de kommer inte att ringa på dörren eller väcka dig på något annat sätt. Om du har portkod, så kommer de in ändå, eftersom de levererar morgontidningen och därmed har tillgång till alla portar.

Du behöver inte vara hemma för att ta emot paketet. Early bird kommer lägga paketet i din brevlåda eller hänga det på dörren eller brevlådan utan att kontakta dig. Sedan kan du ta in det när du kommer hem, eller när du vaknar.

Tracking spåra paket från Early birds

I samband med din beställning får du ett spårningsnummer så att du kan följa ditt paket. När paketet är levererat får du ett sms med ett foto på ditt paket vid din brevlåda eller dörr, för att du ska kunna se att det är levererat. På företagets hemsida finns uppgifter för kontakt om kunden behöver hjälp: formulär, mailadress och telefonnummer.

Kort leveranstid

Early bird uppger att de normalt levererar paket inom 1-2 dagar efter att de tagit emot leveransen från nätbutiken du beställt ifrån. 

Kundernas omdömen om Early birds

Early birds verkar vara omtyckta av kunderna. På trustpilot har företaget fått över 26 000 reviews, med ett genomsnittligt betyg på 4,1 av 5 poäng. I de fall där kunder skrivit klagomål på trustpilot besvarar Early bird deras omdöme inom några dagar.

Fördelar enligt Early birds

Early birds menar att fördelarna med att välja dem är:

  • Levererar snabbt och tidigt på morgonen
  • Kontaktfri leverans
  • Eftersom tidningsbud redan kör ut, är detta ett hållbart alternativ
  • Levererar i hela Sverige

Relaterade inlägg