Anna-Maria Sieklucka

by baggu

Netflixaktuella Anna-Maria Sieklucka är nykomling på den internationella filmscenen. Men bakom sig har hon, blott 28 år gammal, redan en gedigen skådespelarkarriär.

Sieklucka, som är född och uppvuxen i Polen, har tidigare medverkat i flera teaterföreställningar och TV-program i sitt hemland innan hon nyligen övergick till film.

Hon spelar även bland annat rollen som Aniela Grabek i den kända polska medicinska dramaserien ”Na dobre i na zle” (”På gott och ont”) under 2019.

Anna-Maria Sieklucka – Älskad och hatad

Det erotiska dramat ”365 day” där Sieklucka spelar den kvinnliga huvudrollen Paula Biel har ganska oväntat blivit en stor succé. Filmerna baserar sin handling på den första boken i en trilogi av Blanka Lipiska.

Filmatiseringen är i sin tur skriven och regisserad av Barbara Biaows och Tomasz Mandles. Den hårt kritiserade serien har bland annat sagts vara en av de sämsta produktionerna någonsin som blivit en världssuccé.

Våldsglorifiering

Den hårda kritiken kommer sig av de brutala scenerna och vad som inte kan ses som annat än glorifiering av sexuellt våld. Därutöver även en slags romantisering av kidnappning.

Dramat speglar den brutala maffiamiljön i vilken huvudpersonerna rör sig. Laura, spelad av Anna-Maria Sieklucka, reser till Sicilien. Väl där kidnappar maffiabossen Massimo henne. Han avslöjar att han är besatt av henne ända sen han såg henne på en strand fem år tidigare.

Relaterade inlägg